Sörtorpadagen 8 augusti 2015

Nu pågår förberedelserna inSTAM-5för Sörtorpadagen 2015 för fullt. Det blir en härlig dag för hela familjen med både gamla favoriter och spännande nyheter. Mer information om innehållet kommer när det närmar sig.

Vi söker utställare

Vi ser Sörtorpadagen som en möjlighet för lokala företag att visa upp sig och sälja sina produkter och vi skulle gärna se er som utställare i år. En plats på vår marknadsgata kostar 200 kr, eller så går det bra att skänka en vinst till vårt lotteri för minst motsvarande värde.

Anmälan är bindande och vi vill gärna att ni anmäler er så snart som möjligt, men senast 11/7. Meddela hur stor plats ni behöver. Vi kan tyvärr inte tillhandahålla några bord eller tält utan alla utställare tar själva med vad de behöver. Anmälan görs till Pernilla Sjöberg via telefon eller mail. Kontaktuppgifter finns nedan. Hör gärna av er om ni har några frågor.

Vi behöver hjälp

Det behövs ca 60 funktionärer för att genomföra Sörtorpadagen. Hjälp behövs både under själva evenemanget men även dagarna före och efter. Alla funktionärer arbetar ideellt. Om du kan och vill hjälpa till för att stödja Sörtorpa fritidsförening så kan du höra av dig till Pernilla Sjöberg.

pernilla_sjoberg1@telia.com eller 0706-62 20 17

 

 

 

MAMMA MU TITTAR PÅ SOLNEDGÅNGEN

Söndag 22 mars kl 14.00.

Mamma Mu sitter i lagården och tittar ut på solnedgången. Kråkan kommer på besök. Mamma Mu vill sjunga…sov du lilla video. Kråkan flyger då iväg men kommer snabbt tillbaka. Det är mörkt ute och kanske det är så att Kråkan är lite mörkrädd.

Biljetter säljs i entrén. 40 kr för stora som små. Arr: Härryda kommun i samarbete med Sörtorpa fritidsförening.
Mamma mu
Medverkande:

Mamma Mu: Maria Fahl Vikander
Kråkan: Tomas Karlström
Kostym och sömnad: Maria Sjöberg
Kuliss: Christian Persson

av Jujja Wieslander

Bokdag med författarbesök!

Lördag 31/1 kl 12:00 – ca 14:00

Med författarMats Aen Mats Ahlstedt som gäst! Mats kommer sälja och signera sina böcker samt berätta om sig själv.

Du kommer kunna byta, köpa och skänka böcker av alla slag, ex. skönlitteratur, barnböcker, kokböcker, facklitteratur etc. Både inbundna och pocket. Fika finns att köpa.

Frågor? Ring Kicki 0708 740 159

Böcker

 

 

Grötfest med julklappsauktion

Välkommen på grötfest på Sörtorpagården den 23:e november kl 17.00.

Vi värmer upp inför julen med glögg, risgrynsgröt och fika. Kalaset avslutas med en julklapparjulklappsauktion. Vi har massor av fina saker som skall auktioneras ut.

Anmäl dig senast 21:e november till Pernilla på tel. 321 36. Det kostar 50 kr för vuxna och 20 kr för barn.

 

Julpyssla på Sörtorpa 7/12 – nytt datum!

Via Sörtorpas röst har vi tidigare informerat om vårt kommande julpyssel. Nu har vi ändrat datum till den 7:e december (tidigare 22/11). Tiden är densamma 10.00-15.00.

Vi tillhandahåller materiel till självkostnadspris och alla som kommer väljer själva vad de vill skapa. Det kommer bland annat finnas möjlighet att stöpa ljus, göra dörrkrans, göra julgodis och skapa personliga julkort. Barnen kan göra smällkarameller och dekorera pepparkakor med kristyr.

Den som önskar kan även köpa lunch, 50 kr för vuxen och 30 kr för barn.

Föranmälan krävs. Anmäl dig via hemsidan, på facebook eller så går det bra att ringa till Pernilla på 0301-321 36.julpyssel

 

Så här fina kransar skapades förra året på pysseldagen!

Nordisk vildmark – Skärgård

Ingemar Lind visar en film från Roslagsskärgården, den första i en trilogi från skärgård, skog och fjäll. Onsdag 29 oktober kl 19.00.

ingemar lind

Vi ser fram emot ännu ett besök på Sörtorpagården av naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film är den första i en trilogi från skärgård, skog och fjäll, tre landskapstyper som representerar den nordiska vildmarkens själ. I den första filmen från Roslagsskärgården skall vi bege oss ut till det yttersta havsbandet. Ejder, alfågel, ropande sälar, blommande skär, himmel och hav är något av vad denna första del av den nordiska vildmarken bjuder på. Som vanligt inleder Ingemar med en stillbildsdel, i år om julkortsfågeln Domherren.

Fika finns att köpa.

Entré: 60 kr

Arr: Sörtorpa Fritidsförening i samarbete med Kultur Härryda Kommun